top of page
  • ignacemeert

Buitenschilderwerken, hoe begin ik daar aan?

Schilderen van jouw woning of bedrijfspand: Buitenschilderwerken

Het schilderen van de buitenkant van je woning of bedrijfspand is een belangrijke klus die regelmatig terugkeert. Niet alleen verbetert het de uitstraling en beschermt het je pand tegen weersinvloeden, maar het kan ook de waarde van je eigendom verhogen. In deze blogpost bespreken we de beste periode om buitenschilderwerken uit te voeren en waar je rekening mee moet houden.De beste periode voor buitenschilderwerken

De ideale tijd om de buitenkant van je pand te schilderen is tijdens de lente of de vroege herfst. In deze periodes zijn de weersomstandigheden meestal het meest gunstig. Je wilt namelijk schilderen bij een temperatuur tussen de 10°C en 25°C, met weinig wind en een lage luchtvochtigheid. Te koud weer kan ervoor zorgen dat de verf niet goed droogt, terwijl te warm weer kan leiden tot snelle verdamping van de oplosmiddelen in de verf, waardoor de kwaliteit van het schilderwerk achteruit gaat.


Het is ook belangrijk om te letten op de weersvoorspelling. Kies een periode waarin het enkele dagen achter elkaar droog weer is, zodat de verf goed kan drogen en uitharden voordat het wordt blootgesteld aan vocht. Vermijd schilderen in direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot een te snelle droging van de verf, wat resulteert in een slechte hechting en een ongelijkmatige afwerking.


Waar moet je rekening mee houden bij buitenschilderwerken?

Voordat je begint met schilderen, is het essentieel om het oppervlak goed voor te bereiden. Dit houdt in dat je loszittende verf verwijdert, het oppervlak reinigt en eventuele beschadigingen herstelt. Een grondige voorbereiding zorgt voor een betere hechting van de nieuwe verflaag en een duurzamer resultaat.


Kies ook de juiste verf voor het materiaal waarop je gaat schilderen. Voor houtwerk zijn er speciale buitenverven die bescherming bieden tegen vocht, schimmels en houtrot. Voor metselwerk en beton zijn er dampdoorlatende verven die vochtproblemen voorkomen. Laat je adviseren door een verfspecialist over de meest geschikte verf voor jouw project.

Breng de verf aan in meerdere dunne lagen in plaats van één dikke laag. Dit geeft een gelijkmatiger resultaat en een betere bescherming. Gebruik kwalitatief hoogwaardige kwasten en rollers voor het beste eindresultaat. Bescherm kozijnen, ramen en andere elementen die je niet wilt schilderen met afplaktape en afdekfolie.


Schakel een professionele schilder in

Overweeg om een professionele schilder in te schakelen voor je buitenschilderwerken, vooral als het gaat om een groot of complex project. Een ervaren schilder heeft de kennis, vaardigheden en apparatuur om het werk efficiënt en met een hoge kwaliteit uit te voeren. Ze kunnen je ook adviseren over kleurkeuzes en de beste materialen voor jouw specifieke situatie.


Als je op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren schilder in de regio Gent, dan is Ignace Meert uit Melle-Gontrode een uitstekende keuze. Met jarenlange ervaring in zowel binnen- als buitenschilderwerken voor woningen en bedrijfspanden, garandeert Ignace Meert vakmanschap, kwaliteit en een uitstekende service. Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies en een offerte op maat.

144 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page